On je najpopularniji Srbin na Jutjubu! Nikad nećete pogoditi zbog čega!

– Mislim da je ova godina presudna. Čekao sam 40 godina na to, red je da mi se posreći – priča najpopularniji čovek s ovih prostora na Jutjubu Nikola Tomić.

Nikolu Tomića smo posetili u njegovom domu u Beogradu, gde živi sa suprugom i sinom, kako bismo vam približili fenomen koji je za kratko vreme stvorio. Doduše, to je malo šira porodica, uključuje i malu kucu Mašu i papagaja.

Svima je  dobro poznat po video spotovimaPilići“, “Mama voli bebu” i “Ide zmija“, tu je i edukativna  “Maxim ABC” i najnovija “Glava, ramena, kolena i stopala”.

Tomići su jedna vesela porodica, žive po svojim pravilima, ne smetaju nikome, a ne vole ni da njih neko “smara”. Nikolin stan je istovremeno prostor gde radi i osmišljava fantastične dečije spotove. Kako kaže, potrebno mu je mesec i po dana da obradi jednu pesmu, radeći po sat-dva dnevno. Posao koji bi svako poželeo, a njemu se posrećilo.

Da, imao sam dosta sreće, ali bitan je i talenat. Nije lako napraviti nešto što će svima da se svidi. Skontao sam kako, i eto me tu gde jesam – kroz osmeh priča Nikola.

NAJGLEDANIJI SRBIN NA JUTJUBU: Ima više od 100 miliona pregleda, evo i zašto! (VIDEO)

Njegova popularnost na Jutjubu raste iz dana u dan. Trenutno ima pola miliona pregleda po danu. Najveći hit nisu “Pilići” već “Mama voli bebu”. Na pitanje kako je nastala pesma, otkud ideja, supruga Jelena i on dodaju:

Foto: Privatna arhiva

– Sve je počelo kad smo u sobi uspavljivali našeg sina Maksima. Spontano sam počela da pevušim: “Mamaaa voli bebuuu, najviše na svetuu, mama voli bebuu”, i onda je Nikola dodao da bi bilo super da to sve i snimimo – priča Nikolina supruga.

Nikola Tomić, dečji animator

Na predlog Nenada Hrnjka da uz potpunu slobodu popularizuje Fjesbuk igricu “Pilići”, Nenad je dobio ideju da snimi pesmicu. Te 2013. godine krenule su da se nižu jedna za drugom, sve dečji hitovi.

Usledile su i “Mama voli bebu”, “Njam, njam” i ostale. I za dve godine – milionski pregledi. Nikola je inicirao prevođenje pesama i na druge jezike – engleski, italijanski, nemački. Najviše uspeha, tj. gledanosti imali su prevodi na engleskom od kojih Nikola i živi.

Moje spotove gleda 80% naših ljudi, a 20% dolazi iz sveta. Od tih 20 % ja zarađujem – tvrdi on i dodaje da od svih susednih država, Bosna beleži najveću posećenost. “Pljuju, ali gledaju”, napominje.

Mnogi komentarišu njegov život i posao kao zabavu. Ne radi u firmi, ne ide na posao, što i on sam donekle potvrđuje:

Foto: Milena Đorđević

Da, ja sam veliki hedonista. Ovo je ono što sam želeo od života. Ali moraš mnogo da želiš da bi se ostvarilo – potvrđuje, zavaljen u ljuljašku u dnevnom boravku.

Nije uvek sve bilo tako. Davno je počeo kao DJ Nick, prvi koji se bavio tehno muzikom u Srbiji, ali bezuspešno. Radio je na Košavi 2008. godine, imao puno uspeha u realizaciji najavnih špica. Takođe se bavio i web dizajnom.

Ono što je novo kod njega jeste spot na Jutjubu, “Glava, ramena, kolena i stopala” koja za nekoliko dana ima fantastičnu gledanost (oko 40.000 pregleda).

Nova je i igrica “Running snake”, nastala po istoimenoj pesmi. Sad će mališani, ali oni malo stariji moći da uživaju u dinamičnoj igri zmije i na svojim android uređajima.

Trenutno nema vremena da se bavi uređivanjem sajta Mamvolibebu.com koji je bio najavljivan, ali umesto toga nastaviće da prodaje šolje i majice s likovima iz crtaća, a počeće i prodaju bojankitakođe s crtanim likovima.

Foto: Milena Đorđević

Imaju svoju radionicu, koja se zove  “Mama voli bebu” u okviru jednog vrtića, razvojnog je karaktera, broji grupu od 4 do 6 dece, različitog uzrasta i potreba.

Nikola planira da bude scenarista, okupi tim ljudi koji će raditi, a on da koordinira poslovima.

–  Mislim da je ova godina presudna, čekao sam 40 godina na to, red je da mi se posreći – uz osmeh završava priču najpopularniji dečji animator na ovim prostorima.

(Ivana Lazić)

Izvor: Telegraf

http://www.telegraf.rs/vesti/1459764-on-je-najpopularniji-srbin-na-jutjubu-nikad-necete-pogoditi-zbog-cega-foto-video

Tagovi: Deca, Jutjub, Mama voli bebu, Nikola Tomić, Pilići, Video spot

Leave a Reply